Дуже смачні домашні роли!

Сьогодні я
з вами поділюся своїм сімейним адаптованим варіантом ролів. Вони дуже
смачні, легко і швидко готуються.

складові

рис круглий 500 грам
вода 550 мл.
огірок 150 грам
сир плавлений 180 грам
лосось слабосоленої 200 грам
норі 6 шт.
оцет яблучний 70 мл.
цукор 75 грам
сіль 5 грам

Загальна інформація

Загальний час приготування

50 хвилин

Складність

Середній

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

Отже, я заздалегідь промила рис під проточною водою, до
того моменту поки вода не стала прозорою. Тепер заливаємо холодною водою.
Відправляємо на плиту, і накриваємо кришкою. Доводимо рис до кипіння, і варимо рівно
15 хвилин на мінімальному вогні. По закінченню часу, даємо рису дійти в каструлі
протягом 10 хвилин.

готуємо
продукти. Розрізаємо огірок по довжині на чотири частини, серединку з насінням
прибираємо. І кожну частину огірка ріжемо уздовж довгими смужками. нарізаємо
смужками сирок і рибу.

Готуємо суші-оцет,
наливаємо в каструлю яблучний оцет, додаємо цукор, сіль, розмішуємо, ставимо
на вогонь і розмішуємо до повного розчинення цукру і солі. Суші-оцет повинен стати прозорим.

далі рис
пересипаємо в іншу посудину, поливаємо по всій поверхні нашим приготованим
оцтом, і залишаємо остигати. Залиште трохи суші-оцту, для змазування
норі.

кладемо лист
норі на килимок для ролів блискучою стороною вниз, розподіляємо рис по листу, залишаємо
незаповненою смужку в 1,5-2 см завтовшки у самого краю листа норі — це потрібно,
щоб лист добре склеївся в рол.

Відступаючи 2-3
см від іншого краю, кладемо на рис смужку огірка, риби, і сиру. край норі
змочуємо суші-оцтом, і щільно згортаємо рол. Готовий рол залишаємо
полежати 10 хвилин. Після чого гострим і змоченим водою ножем нарізаємо рол на
порційні шматки.

Подаємо наші домашні
роли з соєвим соусом, і васабі. Смачного!

Автор записи: Пані Ірина