Деруни з фаршем (Чаклуни)

складові

фарш (свинина + яловичина) 300 г
картопля (великий) 6-8 шт
цибуля ріпчаста 1 шт
яйця 2 шт
мука 1-2 ст.л.
рослинне масло для смаження
сметана (для подачі)
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

40 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

3-4

кухня

Білоруська

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Картоплю очистити і натерти на дрібній тертці (зручніше за все, натирати картопля за допомогою комбайна зі спеціальною насадкою для дерунів).

Додати борошно, сіль, перець, яйця — все добре перемішати.

Деруни з фаршем (Чаклуни) фото до рецепту 1

М'ясний фарш, посолити, поперчити, додати дрібно нарізану цибулю і добре перемішати.

Деруни з фаршем (Чаклуни) фото до рецепту 2

На сковороді розігріти олію і викладати картопляну масу у вигляді оладок (на один дерун 1,5-2ст.л. Картопляної маси).

З фаршу сформувати невелику коржик, покласти зверху на картопляний дерун і залити 1 столовою ложкою картопляного тіста.

Деруни з фаршем (Чаклуни) фото до рецепту 3

Обсмажити деруни з одного боку до утворення рум'яна скоринки.

Потім перевернути, накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь і довести до готовності 5-6 хвилин.

Готові деруни викладати на паперові рушники, щоб вбралося надлишки масла.

Подавати деруни гарячими, зі сметаною.

Деруни з фаршем (Чаклуни) фото до рецепту 4

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина