Чорна смородина, протерта з цукром (холодне варення)

Корисні властивості чорної смородини вже давно відомі і тому багато хто з нас цю ягідку люблять і поважають.

Чорну смородину можна назвати чемпіоном за вмістом вітаміну С, тому що зміст аскорбінової кислоти в ній не меншому, ніж в цитрусових. Тому домашні заготовки на зиму з чорної смородини користуються великою популярністю у наших господинь.

Але варити смородину не варто, тому що при термообробці вітамін С руйнується, а нам потрібно максимально зберегти його, щоб в осінньо-зимовий період підтримати наш імунітет. У холодну пору року, заготовлена ​​в сезон чорна смородина, протерта з цукром буде дуже ефективним засобом для профілактики і лікування простудних захворювань і для зміцнення імунітету. А також прекрасним смачним, запашним і ароматним доповненням до гарячого чаю!

Ми вже давно робимо цю ароматну заготовку з чорної смородини, і вона прекрасно зберігається до наступного сезону в темному прохолодному місці!

складові

Чорна смородина 1 кг
цукор 1,5 кг

Загальна інформація

Загальний час приготування

24 ч
40 хвилин

Активне час приготування

40 хвилин

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти для чорної смородини протертою з цукром.

Смородину потрібно ретельно перебрати, щоб в варення не потрапило жодної зіпсованої ягідки, тому що через це варення може заграти.

Чорна смородина, протерта з цукром (холодне варення) фото до рецепту 1

Смородину вимити і зняти ягоди з кистей.

Відкинути смородину на друшляк і дати рідини добре стекти (можна додатково обсушити ягоди на великому х / б рушник).

Смородину подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку і скласти у велику миску (або таз, якщо варення заготовлюється в великих обсягах).

Чорна смородина, протерта з цукром (холодне варення) фото до рецепту 2

Чорна смородина, протерта з цукром (холодне варення) фото до рецепту 3

Засипати ягоди цукром і добре перемішати.

Чорна смородина, протерта з цукром (холодне варення) фото до рецепту 4

Чорна смородина, протерта з цукром (холодне варення) фото до рецепту 5

Затягнути миску чистої марлею або х / б тканиною і залишити на добу при кімнатній температурі (цукор розчиниться, і варення вийде желеподібної консистенції). Періодично, варення, бажано, добре перемішувати.

Банки добре вимити з содою і простерилізувати над парою, або прогріти в духовці при температурі ~ 100 ° C.

У чисті сухі банки розкласти варення, не доходячи до країв 3-4 см.

Зверху засипати ягоди цукром, шаром близько 2 см (від цукру на варення утворюється щільна кірочка, яка перешкоджає попаданню повітря і утворення цвілі).

Закрити банки чистими кришками і прибрати варення на зберігання.

Таке варення можна зберігати навіть при кімнатній температурі. Якщо цукру додати менше, тоді варення зберігати тільки в холодильнику або погребі.

Чорна смородина, протерта з цукром (холодне варення) фото до рецепту 6

Приємного вам чаювання і міцного здоров'я!

Автор записи: Пані Ірина