борщ

складові

вода 2,5 л
свинина, яловичина або курка (будь-яке м'ясо, бажано, на кістки) 500 г
буряк 1-2 шт.
капуста 1 / 3 середнього качана
картопля 4 шт.
цибуля 1 шт.
морква 1 шт.
кетчуп 3 ст.л. (Або свіжі помідори — 1-2 шт)
кріп і петрушка
сіль
мелений перець
крем

Загальна інформація

Загальний час приготування

2 ч

Активне час приготування

50 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

4-6

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти.

Борщ фото до рецепту 1

Зварити м'ясний бульйон: в каструлю покласти м'ясо, залити його холодною водою і довести до кипіння.

Зняти піну, зменшити вогонь так, щоб вода в каструлі ледь кипіла і продовжувати готувати близько години або поки м'ясо добре не розвариться.

За 15 хвилин до закінчення варіння додати лавровий лист і посолити бульйон.

М'ясо вийняти з бульйону, покласти в миску і відставити убік.

Картопля вимити, очистити і нарізати соломкою або кубиками.

Капусту обполоснути чистою водою і нашаткувати соломкою або нарізати квадратиками.

У м'ясний бульйон покласти картоплю з капустою і готувати близько 15 хвилин, до м'якості капусти і картоплі.

Борщ фото до рецепту 2

Поки вариться капуста з картоплею, готуємо основу борщу: морква нарізаємо соломкою, цибулю дрібно ріжемо, а буряк трьом на крупній тертці або, також нарізаємо соломкою.

Борщ фото до рецепту 3

У маслі обсмажуємо моркву з цибулею.

Борщ фото до рецепту 4

Потім, кладемо буряк і відразу ж додаємо кетчуп. Також, можна покласти в зажарку помідори. Все перемішуємо і залишаємо гасити на вогні трохи менше середнього (дивитися, щоб не пригорає) до готовності.

Борщ фото до рецепту 5

Коли зажарка готова, кладемо її в каструлю із звареними овочами (картоплею і капустою), все добре перемішуємо, додаємо зварене і порізане м'ясо, кладемо зелень і тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Потім борщ вимикаємо і наполягаємо 5 — 10 хвилин.

Рада

Для пісного страви: суп варити на воді, а не на бульйоні і не заправляти готовий борщ сметаною (можна заправити пісним майонезом).

Подавати борщ зі сметаною.

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина