Баклажани по-корейськи

Баклажанів по-корейськи є кілька рецептів на форумі, але такого ж не знайшла.

Спробувала цю закуску у подруги і дуже вразила. Тут же взяла рецепт

Хочу і з вами поділитися ним.

складові

баклажан 3 шт (середніх)
перець солодкий 2 шт
цибулина 1 шт (велика)
морква 1 шт (велика)
часник 3 зубчики
петрушка 1 пучок
кунжут 2 ст.л.
соус
рослинна олія 2 ст.л.
оцет 2 ст.л.
соєвий соус 2 ст.л.
мед 1 ст.л.
коріандр 1 ч.л.
червоний мелений перець 0,5 ч.л.
Перець чорний 0,5 ч.л.

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Баклажани нарізати не великими смужками довжиною 4-6 см. Викласти на деко, трохи посолити, скропити рослинним маслом. Запекти в духовці до готовності при 200 градусах (можна обсмажити на раст. Олії і дати маслу стекти).

Порізати дрібно петрушку, додати пропущений через чеснокодавку часник, посолити і перемішати і дати постояти.

У цей час ріжемо овочі: цибулю чверть кільцями, перець тонкою соломкою, морква на тертку.

Змішуємо підготовлені овочі, остиглі баклажани, петрушку з часником, кунжут. Заправляємо соусом, добре розмішати і дати настоятися не менше двох годин.

Для приготування соусу збити виделкою всі складові.

Виходить дуже хороша, гостра закуска. Особливо хороша з м'ясом.

Автор записи: Пані Ірина