Баклажани, фаршировані овочами

складові

баклажани 3 шт
цибуля ріпчаста 2 шт
морква 1 шт
перець болгарський 1 шт
помідори 2 шт
часник 1-2 зубчики
сир (типу Російського) 100-150 г
майонез 100-150 г
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

1 ч
10 хвилин

Активне час приготування

40 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

3-6

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Баклажани вимити, видалити плодоніжки і розрізати уздовж на 2 половинки.

Посипати баклажани крупною сіллю і залишити на 30 хвилин.

Промити баклажани від солі і трохи віджати, видаляючи зайву вологу.

Баклажани, фаршировані овочами фото до рецепту 1

Приготувати начинку.

З кожної половинки баклажана, акуратно, за допомогою ножа або ложки, вирізати м'якоть і нарізати маленькими кубиками.

Лук очистити і дрібно нарізати.

Моркву натерти на крупній тертці (або тертці для корейської моркви).

Болгарський перець вимити, очистити від насіння і перегородок, і нарізати маленькими кубиками.

Помідори вимити, обсушити і нарізати маленькими кубиками.

Часник очистити і дрібно порубати.

Зелень петрушки вимити, обсушити і порубати (тільки листочки без гілочок).

У сковороді розігріти трохи рослинного масла, викласти цибулю, трохи посолити і обсмажити, помішуючи, 3-5 хвилин.

Додати моркву, перемішати і обсмажувати овочі ще близько 4 хвилин, до м'якості моркви.

Потім додати баклажани і болгарський перець і обсмажувати овочі близько 5 хвилин, до м'якості.

Додати помідори, рубаний часник, посолити і поперчити овочі, за смаком, і готувати 2-3 хвилини.

Кожну половинку баклажана наповнити отриманим фаршем і викласти на змащене маслом деко.

За бажанням, баклажани можна змастити зверху майонезом і посипати тертим сиром.

Баклажани, фаршировані овочами фото до рецепту 2

Запікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.

Рада

Для пісного страви: використовувати пісний майонез і не посипати страву сиром.

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина