Американський гарбузовий пиріг

Ось і настав сезон гарбуза. Можна приготувати безліч страв з гарбуза, але особливо ароматними і красивими виходять гарбузові пироги з приємною помаранчевої начинкою. Сьогодні приготуємо американський гарбузовий пиріг з корицею на розсипчастою рубаному тесті.

складові

Для тесту
борошно пшеничне 250 гр
вершкове масло 180 гр
сіль щіпка
крижана вода 8 8 ст.л. (По консистенції тесту, в залежності від вологості борошна)
Для начинки
гарбузове пюре 600 гр
яйце 4 шт.
згущене молоко 300-350 гр
Кориця 1 ч.л.
Сіль щіпка
Мускатний горіх щіпка
Імбир 1 / 4-1 / 2 ч.л. (За бажанням і смаком)
мелена гвоздика 1 / 4 ч.л. (За бажанням і за смаком)

Загальна інформація

Загальний час приготування

2 ч

Активне час приготування

45 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

8

кухня

Американська

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

1. Очищений гарбуз нарізати шматочками, запекти під фольгою до готовності в духовці при температурі 180 градусів (близько 30-40 хвилин) до повної готовності. Охолодити, подрібнити блендером.

Американський гарбузовий пиріг фото до рецепту 1

2. Борошно змішати з сіллю і просіяти. Охолоджене масло (краще покласти його напередодні в морозильну камеру на 30-60 хвилин) перетерти або порубати з борошном в дрібну неоднорідну за розміром крихту. Чим менше однорідна крихта, тим більше тісто буде схоже на листкове. І навпаки, чим більше однорідна маса, тим більше тісто нагадує пісочне за своєю структурою.

Американський гарбузовий пиріг фото до рецепту 2

3. У крихті зробити поглиблення і влити трохи крижаної води. Зібрати тісто в ком. Якщо тісто дуже сухе, додати ще крижаної води. Вимішувати тісто не потрібно, в ньому повинні залишатися грудочки масла результаті повинно вийти тісто з шматочками вершкового масла. Кількість води залежить від вологості борошна і може варіюватися. Тісто помістити в пакет або в харчову плівку і відправити в морозильну камеру на 15 хвилин.

Американський гарбузовий пиріг фото до рецепту 3

4. Тісто розкачати, помістити в форму, зробити бортики і знову поставити в морозилку на 10-15 хвилин. Тісто на дні наколюємо виделкою (але не проколюємо повністю), це необхідно, щоб тісто не здулося. Накрити форму пергаментом. Засипати квасоля, горох або спеціальні керамічні кульки для випічки і випікати 12-15 хвилин при 180 градусах. Прибрати вантаж і випікати ще 6-7 хвилин.

Американський гарбузовий пиріг фото до рецепту 4

5. У гарбузове пюре додати по 1 яйцю за раз, перемішуючи суміш. Потім додати корицю та інші спеції за бажанням, дрібку солі і згущене молоко.

Американський гарбузовий пиріг фото до рецепту 5

7. Вилити начинку в основу пирога, випікати 60-80 хвилин при температурі 170 градусів. Пиріг готовий, коли начинка з боків вже не рухається, а в центрі трохи колишеться, але вона не рідка.

Американський гарбузовий пиріг фото до рецепту 6

8. Дати пирогу повністю охолоне в формі. При охолодженні пиріг може трохи осісти. Прикрасити за бажанням. Дякуємо за увагу.

Американський гарбузовий пиріг фото до рецепту 7