абрикосове варення

У рецепті вказано чиста вага абрикосів.

складові

абрикос 1 кг
цукор 1 кг

Загальна інформація

Складність

Середній

кухня

Російська

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Абрикоси (їх бажано брати злегка недостиглі, можна навіть з Зеленцов, тоді вони не втратять форму) помити, розрізати на половинки, видалити кісточки. Плоди скласти в каструлю шарами, пересипаючи цукром і залишити на кілька годин, щоб утворився сироп. Каструлю бажано брати значно більшого обсягу, так, щоб фрукти з цукром зайняли трохи більше половини (я робила майже повну каструлю, і варення у мене втекло.) Далі ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо, знімаючи пінку і дуже акуратно помішуючи, які не Проте 15 хвилин. Готовність перевіряємо наступним чином: капає на блюдечко крапельку варення, через кілька секунд обертаємо блюдце — якщо крапля не розтікається, то варення готове. (Я варила з 3-х кг очищених абрикосів трохи довше 20 хвилин). Якщо Вам подобається більше густе варення, то варіть довше. Варення розливають у стерилізовані банки гарячим, або повністю остиглим, присипаємо цукром, закриваємо.

Приємного!

Абрикосове варення фото до рецепту 1